Agenda

Zomerexpositie Peelrandbreuk 16 juli-13 sept

16 juli 2020

Dwars door Deurne, vlakbij de Ossenbeemd, loopt de Peelrandbreuk: een geologische breuklijn, die zijn naam dankt aan de Peel. Grofweg volgt de breuklijn de lijn Roermond-Meijel-Neerkant-Liessel-Deurne-Bakel-Gemert-Uden-Heesch. In het bezoekerscentrum van de Ossenbeemd is een expositie samengesteld, waarin bezoekers kennis kunnen maken met deze Peelrandbreuk. • Hoe is de Peelrandbreuk ontstaan en wat zien en merken we nog van deze breuklijn? • Ontdek de eerste waterleiding van Deurne. • Bewonder de lakprofielen (afdrukken) van de Peelrandbreuk. • Lees over ijzerwinning in de Peel. • Ontdek waarom het grondwater aan de hoge kant van de breuk blijft. De expositie is te bezoeken tot en met 13 september. Toegang gratis. Groepsbezoek buiten openingstijden mogelijk tegen vergoeding: info@ossenbeemd.nl

Berichten

Vanaf Pinkstermaandag 1 juni zijn we weer open voor Publiek. Wel zijn er enkele beperkende maatregelen genomen i.v.m. het coronavirus.

-------------------------------------------------

Geen Markt Groen Deurne 2020. Vanwege de grote onduidelijkheid wat wel mogelijk is in september hebben we besloten dit jaar geen Markt Groen Deurne te organiseren.

--------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Houdt u er rekening mee, dat i.v.m. de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter, het zaaltje slechts voor een 10-tal bezoekers toegankelijk is.

Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie.