Bijenhal 

De bijenhal is in beheer bij de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland-Deurne, die aan de Ossenbeemd verbonden is.

De bijenhal huisvest zo’n twintig bijenvolken. De actieve dieren kun je vanachter glas goed observeren. Ook kun je er levende bijen, een koningin en hun raten van dichtbij bekijken, met behulp van een kijkraam. In de hal is een permanente tentoonstelling over bijen te vinden. Hier lees je alles over het wel en wee van bijen.

In de zomermaanden houden de imkers iedere eerste zondag van de maand open dag. Zij zijn dan aanwezig om uitleg en demonstraties te geven en er is de mogelijkheid om produkten te kopen. Verder is er op de Ossenbeemd honing te koop. De opbrengst komt de bijenhoudersvereniging ten goede.

 

Klik hier of op het logo voor meer informatie over de Deurnese bijenhoudersvereniging op de landelijke site van de NVB.

Contactpersonen:

 

Math van Hugten, Bakelseweg 54, Deurne, tel. 0493-311516

Marcel Verhoeven, Kuilvenweg 7, Deurne, tel. 06-53945886

 

Contactpersoon voor het scheppen van bijenzwermen bij mensen thuis is Gerrit Meulendijks, Ommezwanksedijk 10, Deurne. 0493-312351

 

terug naar Terrein

Berichten

Onze Green Partner Hoppenbrouwers houdt een banenavond op 10 december. Lees hier verder.

-------------------------------------------------

De Ossenbeemd is op zoek naar gastvrouwen en gastheren. Ben je geïnteresseerd, lees dan hier verder.

-------------------------------------------------

Help mee om Deurne groen te maken! Als je interesse hebt om mee te doen of heb je zelf een idee meld je idee dan bij het Groenloket. Lees hier verder.

-------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie of bel even tijdens onze openingstijden.