Bijenhal 

De bijenhal is in beheer bij de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland-Deurne, die aan de Ossenbeemd verbonden is.

De bijenhal huisvest zo’n twintig bijenvolken. De actieve dieren kun je vanachter glas goed observeren. Ook kun je er levende bijen, een koningin en hun raten van dichtbij bekijken, met behulp van een kijkraam. In de hal is een permanente tentoonstelling over bijen te vinden. Hier lees je alles over het wel en wee van bijen.

In de zomermaanden houden de imkers iedere eerste zondag van de maand open dag. Zij zijn dan aanwezig om uitleg en demonstraties te geven en er is de mogelijkheid om produkten te kopen. Verder is er op de Ossenbeemd honing te koop. De opbrengst komt de bijenhoudersvereniging ten goede.

 

Klik hier of op het logo voor meer informatie over de Deurnese bijenhoudersvereniging op de landelijke site van de NVB.

Contactpersonen:

 

Math van Hugten, Bakelseweg 54, Deurne, tel. 0493-311516

Marcel Verhoeven, Kuilvenweg 7, Deurne, tel. 06-53945886

 

Contactpersoon voor het scheppen van bijenzwermen bij mensen thuis is Jan Berkers, tel. 06-11060555

 

terug naar Terrein

Agenda

Berichten

Vanaf Pinkstermaandag 1 juni zijn we weer open voor Publiek. Wel zijn er enkele beperkende maatregelen genomen i.v.m. het coronavirus.

-------------------------------------------------

Geen Markt Groen Deurne 2020. Vanwege de grote onduidelijkheid wat wel mogelijk is in september hebben we besloten dit jaar geen Markt Groen Deurne te organiseren.

--------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Houdt u er rekening mee, dat i.v.m. de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter, het zaaltje slechts voor een 10-tal bezoekers toegankelijk is.

Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie.