Duurzaamheid oké !!!!

Maar waar gaat dat eigenlijk over???

 

Op de Ossenbeemd zijn tien plekken gemarkeerd waar leerlingen op een aantrekkelijke manier kennismaken met het begrip “Duurzaamheid”.

 

Het Duurzaamheidcircuit kan het gehele jaar door gebruikt worden. De leerkracht maakt daarvoor een afspraak via educatie@ossenbeemd.nl . De leerkracht kan informatie krijgen waarmee hij/zij zelf zo’n bezoek aan de Ossenbeemd kan organiseren en uitvoeren, of de leerkracht kan een afspraak maken om samen met ons een programma te maken dat volgens de inzichten van de leerkracht het meest geschikt is voor zijn/haar leerlingen. Afhankelijk van de gemaakte keuzes is er anderhalf tot twee uur nodig voor deze activiteit.

De onderwerpen zijn:

- De mondiale voetafdruk.

- Een sedumdak.

- Grondwater.

- Composteren.

- Biodiversiteit.

- Windenergie.

- Waterbeheer.

- Vergeten groenten.

- Europees hardhout.

- Eerlijke handel.

Berichten

Klik HIER om de lijst te zien met alle deelnemers van de Markt Groen Deurne 2019.

-------------------------------------------------

Dit hele seizoen (tot 1 november 2019) is op de Ossenbeemd een mini-expositie te zien van Emilie Jegerings en Catharina Driessen on de naam “Peel in Licht”. Klik HIER voor meer informatie.

-------------------------------------------------

De Ossenbeemd is op zoek naar gastvrouwen en gastheren. Ben je geïnteresseerd, lees dan hier verder.

-------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie of bel even tijdens onze openingstijden.