Duurzaamheid oké !!!!

Maar waar gaat dat eigenlijk over???

 

Op de Ossenbeemd zijn tien plekken gemarkeerd waar leerlingen op een aantrekkelijke manier kennismaken met het begrip “Duurzaamheid”.

 

Het Duurzaamheidcircuit kan het gehele jaar door gebruikt worden. De leerkracht maakt daarvoor een afspraak via educatie@ossenbeemd.nl . De leerkracht kan informatie krijgen waarmee hij/zij zelf zo’n bezoek aan de Ossenbeemd kan organiseren en uitvoeren, of de leerkracht kan een afspraak maken om samen met ons een programma te maken dat volgens de inzichten van de leerkracht het meest geschikt is voor zijn/haar leerlingen. Afhankelijk van de gemaakte keuzes is er anderhalf tot twee uur nodig voor deze activiteit.

De onderwerpen zijn:

- De mondiale voetafdruk.

- Een sedumdak.

- Grondwater.

- Composteren.

- Biodiversiteit.

- Windenergie.

- Waterbeheer.

- Vergeten groenten.

- Europees hardhout.

- Eerlijke handel.

Agenda

Berichten

Vanaf Pinkstermaandag 1 juni zijn we weer open voor Publiek. Wel zijn er enkele beperkende maatregelen genomen i.v.m. het coronavirus.

-------------------------------------------------

Geen Markt Groen Deurne 2020. Vanwege de grote onduidelijkheid wat wel mogelijk is in september hebben we besloten dit jaar geen Markt Groen Deurne te organiseren.

--------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Houdt u er rekening mee, dat i.v.m. de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter, het zaaltje slechts voor een 10-tal bezoekers toegankelijk is.

Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie.