Groenloket 

Heeft u een idee voor de aanpassing van een groenvoorziening in uw buurt? Wilt u graag bepaalde soorten flora of fauna in Deurne inventariseren? Misschien heeft u wel een idee voor het uitzetten van nestkastjes voor vogels. Of wilt u weten of er in een bepaald gebied nog vleermuizen zitten. Wat u ook wilt op het gebied van landschap en natuur, voor al uw ‘groene’ ideeën en initiatieven kunt u vanaf nu terecht bij het Groenloket Deurne.

 

Het Groenloket Deurne is één centraal punt waar verenigingen of individuen terecht kunnen, die een idee of project voor landschap en natuur willen uitvoeren. Bij het Groenloket komen alle initiatieven voor een landschaps- of natuurproject samen. Het Groenloket adviseert en kan ook faciliteren, zoals de weg wijzen naar subsidies. Het Groenloket is ondergebracht bij het Natuuren Milieucentrum, de Ossenbeemd, waar mensen voortaan hun idee of project kunnen indienen. Daar liggen ideeënformulieren die men kan invullen, uiteraard kan men het formulier ook hier downlaoden: ideeënformulier. Vervolgens worden deze ideeën besproken door de organisaties achter het Groenloket, zoals de gemeente Deurne, ZLTO, PION, Waterschap Aa en Maas en de Ossenbeemd. De ingekomen ideeën worden getoetst op haalbaarheid en op mogelijke aansluiting met andere projecten. Vervolgens wordt er een advies uitgebracht waarmee de initiatiefnemer(s) aan de slag kunnen. Op deze manier kunnen ideeën daadwerkelijk tot uitvoering komen op een laagdrempelige manier.

 

Het Groenloket structureert nieuwe ideeën en initiatieven voor landschap en natuur in Deurne, waardoor partijen makkelijker kunnen samenwerken en kennis kunnen uitwisselen. Wilt u enkele voorbeelden zien van projecten klik dan op projecten.Heeft u een goed idee op het gebied van natuur en landschap maar u weet niet hoe u het moet uitvoeren? Neem dan contact op met het Groenloket Deurne!

Groenloket Deurne 

Natuur- en Milieucentrum de Ossenbeemd

Haageind 31, 5751 BB Deurne

T 0493 320 457

E info@ossenbeemd.nl

Agenda

Berichten

Vanaf zondag 22 november zijn we weer open tijdens onze normale winter-openingstijden.

Natuurlijk rekening houdend met enkele corona-aanpassingen.

---------------------------------------------------------

 

WIJ HEBBEN JE STEM NODIG!

Help mee om de Ossenbeemd beter toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en slechtzienden. Ga naar www.anwb.nl/stem en geef je stem aan de Ossenbeemd.

--------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Houdt u er rekening mee, dat i.v.m. de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter, het zaaltje slechts voor een 10-tal bezoekers toegankelijk is.

Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie.