Markt Groen Deurne 2019

Zondag 8 september 2019, van 13.00 tot 17.00 uur

 

 

Elk jaar organiseert de Ossenbeemd op de 2e zondag van september de “Markt Groen Deurne” op het eigen terrein aan het Haageind 31. Dit jaar dus op zondag 8 september.

Bedrijven op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie presenteren zich op deze gezellige kleinschalige markt. Daarnaast vinden bezoekers streekproducten en gezondheidsinformatie en –producten en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen.

 

 

Uit de kunst

De Markt Groen Deurne sluit dit jaar uitdrukkelijk aan bij het thema Uit de Kunst. Enkele kunstenaars, waaronder in ieder geval Emelie Jegerings en Catharina Driessen zetten van 14.00 tot 16,.00 uur hun schildersezel op midden tussen het publiek en laten zich door het bijzondere terrein van de Ossenbeemd én door het publiek inspireren om de Ossenbeemd op het schilderdoek vast te leggen.

 

In het bezoekerscentrum van de Ossenbeemd is tegelijkertijd een mini-expositie ‘Peel in Licht’ te bewonderen, bestaande uit een 12-tal werken van beide kunstenaars en is ook de film te zien die gemaakt is over de totstandkoming van deze Peellandschappen.

 

Natuurkalender 2020

In 2020 bestaat de Ossenbeemd 25 jaar. T.g.v. dit jubileumjaar is er een bijzondere natuurkalender samengesteld, waarvan alle foto’s genomen zijn in het mooie park van de Ossenbeemd.

De verkoop van deze maandkalender start officieel tijdens de Markt Groen Deurne. Wethouder Marinus Biemans zal tegen 15.00 uur de eerste kalender in ontvangst nemen en neemt daarmee al een voorschot op ’25 jaar Ossenbeemd’. De kalender kost € 8,50 en is behalve bij de Ossenbeemd ook verkrijgbaar bij de Foka.

 

Duurzaamheid en nieuwe energie

De Ossenbeemd wil zich steeds meer ontwikkelen tot hét duurzaamheidscentrum van de gemeente Deurne e.o. Een mooi begin is hiermee gemaakt met het duurzaamheidscircuit op het terrein van de Ossenbeemd en met de vestiging van het Energieloket. Tijdens de Markt Groen Deurne zijn medewerkers van energy Port Deurne bij het Energieloket aanwezig om alle informatie te kunnen geven over nieuwe vormen van energie.

 

Streekproducten en fair Trade

Op de Markt Groen Deurne is een breed scala aan producten op het gebied van gezonde voeding, fair trade en streekproducten te verkrijgen, zoals bijv. Bijzonder Brabants. Daarnaast stands met informatie over bijv. wildbeheer, over ontwikkelingssamenwerking (waaronder de wereldwinkel), het ecodorp Allemansland, de bijenhoudersvereniging, en vele andere. Naast Energy Port Peelland is ook het bedrijf ‘Jouw energie’ aanwezig met een bijzondere aanbieding op het gebied van nieuwe energie. Op de website van de Ossenbeemd staat een volledig overzicht.

 

Poppentheater en andere kinderactiviteiten

Poppentheater Alda Loeffen verzorgt om 15.00 uur de voorstelling Toveroma en de Dinodraken onder een van de meest bijzondere bomen die Deurne rijk is: de Grote Eik op de Ossenbeemd.

Ouderwets speelplezier voor groot en (vooral voor) klein.

 

Kinderen kunnen verder meedoen aan doe-activiteiten vanuit de kraam van de scholengidsen en van de bijenhoudersvereniging St.Ambrosius. daarnaast kunnen zij traditiegetrouw ook een eigen nestkastje timmeren bij de vogelwerkgroep. Op het terrein is de Kabouterroute natuurlijk ‘normaal’ toegankelijk.

 

Natuurlijk zijn als van ouds de eigen organisaties van de Ossenbeemd aanwezig met informatie over hun activiteiten en mogelijkheden. Bij de stands van de Ossenbeemd zelf kunnen belangstellenden alle informatie krijgen over de Ossenbeemd, de mogelijkheden om hier vrijwilligerswerk te doen, de scholengidsen, het duurzaamheidsproject, enz.

 

Rondwandelingen

Het bijzondere terrein van de Ossenbeemd met de verschillende thematuinen is natuurlijk tijdens de markt gewoon te bezichtigen. De laatste jaren zijn hier weer heel wat vernieuwingen doorgevoerd.

 

De Knuffel-Wei

De vrijwilligers van de Ossenbeemd zijn druk bezig geweest om van de dierenweide van de Ossenbeemd een ‘knuffelweide’ te maken: een kleine kinderboerderij, waar de kinderen direct contact kunnen hebben met de dieren. Tijdens de Markt Groen Deurne is ook De Knuffel-wei geopend.

 

Bij de buren…

Tegelijkertijd met de Markt Groen Deurne houden onze buren hun benefiet-evenement Festivalos, een mooie combinatie van activiteiten aan het Haageind 29 en 31.

___________________________________________________________

 

Markt Groen Deurne 2019

Plaats: terrein Ossenbeemd, Haageind 31

Datum: zondag 8 september 2019

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur

Bijzondere programmaonderdelen:

  • 14.00 uur Schilderen tussen het publiek door Emelie Jegerings en Catharina Driessen
  • 14.50 uur Aanbieding Natuurkalender 2020 aan wethouder Biemans: een voorschot op 25 jaar Ossenbeemd.
  • 15.00 uur Poppentheater Alda Loeffen

 

Toegang gratis.

Agenda

Berichten

I.v.m. het Coronavirus is de Ossenbeemd voor publiek gesloten, voorlopig tot en met 31 mei 2020. Vanaf maandag 1 juni hopen we weer open te gaan.

-------------------------------------------------

Geen Markt Groen Deurne 2020. Vanwege de grote onduidelijkheid wat wel mogelijk is in september hebben we besloten dit jaar geen Markt Groen Deurne te organiseren.

--------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie of bel even tijdens onze openingstijden.