Nieuwe ontdek-route op de Ossenbeemd voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Voor de wat grotere kinderen (vanaf 7 jaar) is door de vrijwilligers van de Ossenbeemd een nieuwe ontdek-route samengesteld.

De Ossenbeemd kent al veel langer de ‘Kabouterroute’: een route door het park van de Ossenbeemd, waarbij de jongste kinderen bij elke kabouter een kleine opdracht kunnen invullen. Ter begeleiding van deze route zijn er ook ‘kaboutertasjes’ te leen.

 

De wat grotere kinderen willen natuurlijk wat meer uitdaging. Daarom dat de scholengidsen van de Ossenbeemd een nieuwe route hebben samengesteld. Deze route is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (fijn als ze al wat kunnen lezen). Zij kunnen op de Ossenbeemd de natuur leren ontdekken door middel van kijken, ruiken, voelen en luisteren. Zij kunnen een stoere ontdek-tas lenen met een speurtocht. De tas is ook voorzien van determinatiekaarten over bodemdiertjes en vogels, een plattegrond en natuurlijk een stevige loep.

(Bij de foto: Syana op onderzoek met de nieuwe ontdek-tas van de Ossenbeemd).

Berichten

Klik HIER om de lijst te zien met alle deelnemers van de Markt Groen Deurne 2019.

-------------------------------------------------

Dit hele seizoen (tot 1 november 2019) is op de Ossenbeemd een mini-expositie te zien van Emilie Jegerings en Catharina Driessen on de naam “Peel in Licht”. Klik HIER voor meer informatie.

-------------------------------------------------

De Ossenbeemd is op zoek naar gastvrouwen en gastheren. Ben je geïnteresseerd, lees dan hier verder.

-------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie of bel even tijdens onze openingstijden.