Stage 

Op het natuur– en milieu– educatiecentrum “de Ossenbeemd” is er voor scholieren, in groepen of individueel, eenmalig of voor langere tijd, van alles te doen.

Buitenwerkzaamheden

 

Voor het onderhoud van het terrein zijn er, vooral in ‘t voorjaar, zomer en najaar allerlei klussen: snoeien, wieden, maaien, harken, verplanten etc. Heb je groene vingers en werk je graag buiten, dan is dit misschien iets voor jou.

Huishoudelijk werk

 

Dit zijn diverse taken in en rond het gebouw: van koffie zetten tot het ontvangen van groepen. Spullen klaar zetten voor lezingen of cursussen, regelmatig de bezem erdoor halen. Hand- en spandiensten verlenen bij allerlei activiteiten die op de Ossenbeemd plaatsvinden.

 

Natuurprojecten

 

In de periode april/mei/juni en september/oktober, kan de Ossenbeemd begeleiders gebruiken die op afgesproken data (meestal woensdagochtend) een aantal keren met groepen 7/8 van de basisschool mee op pad willen gaan naar het bos voor een bosproject, of meedraaien met een waterproject. De leerlingen kunnen zich voorbereiden m.b.v. instructieboekjes.

 

Diverse activiteiten en projecten

 

Dit kunnen jaarlijks terugkerende dingen zijn als de “Markt Groen Deurne”, de “Nacht van de Nacht”, een voorjaarsmarkt, of de boomfeestdag. Maar ook het opzetten van lezingen of cursussen. Andere activiteiten die met natuur en milieu te maken hebben: het opschonen van een buurt, het adopteren van een plantsoen, het organiseren van een sponsoractie t.b.v. de Ossenbeemd, een fotowedstrijd op het terrein, een tentoonstelling of het organiseren en uitvoeren van natuurwerkdagen samen met andere natuurorganisaties...

Dit zijn projecten over een langere periode in teamverband.

 

Heb je iets met natuur en milieu?

Spreekt dit werk jou aan?

Heb je vragen of suggesties?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Samen bekijken we de mogelijkheden

 

terug naar Vrijwilligers

Agenda

Berichten

I.v.m. het Coronavirus is de Ossenbeemd voor publiek gesloten, voorlopig tot en met 28 april 2020.

-------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie of bel even tijdens onze openingstijden.