Vrijwilligers 

Voor het vervullen van haar taken kan de Ossenbeemd enthousiaste mensen gebruiken die zich met natuur , milieu en duurzaamheid verbonden voelen en hun talenten en vaardigheden daarvoor willen inzetten.

 

 

Tuinmedewerk(st)ers

 

Voor het onderhoud van het terrein zoeken wij mensen met groene vingers om door het jaar heen allerlei werkzaamheden uit te voeren. Dit varieert naar gelang seizoenen en verschilt voor de diverse percelen: maaien, onkruid trekken/wieden, snoeien, planten, verplanten. Dit alles aan de hand van een beheerplan, dat als leidraad dient om de verschillende biotopen elk op hun eigen manier te ontwikkelen en onderhouden.

 

 

Scholengidsen

 

De Ossenbeemd zoekt enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met natuurexcursies voor de Deurnese scholen. Ieder jaar biedt de Ossenbeemd de basisscholen projecten aan voor de kinderen van groep 1 t/m 8. Thema's zijn: Vlinders, Bijen, Bos, Bomenpad en Water. Voor deze projecten wordt gebruik gemaakt van eenvoudige opdrachten als leidraad en de scholen ontvangen lesmateriaal ter voorbereiding van de excursie. Om beter aan de vraag van de scholen te kunnen voldoen zoeken de scholengidsen vrijwilligers om hun team te versterken. Het is daarvoor niet nodig om uitgebreide planten- of dierenkennis te hebben: als je goed met kinderen en jongeren kunt omgaan en dat gaat gecombineerd met enthousiasme en liefde voor de natuur kun je als scholengids aan de slag. Wij zorgen voor de nodige scholing en ondersteuning.

 

 

Diverse werkzaamheden

 

Dit houdt allerlei taken in die in het bezoekerscentrum vervuld moeten worden voor een goede gang van zaken: van koffie zetten tot het ontvangen van groepen. Spullen klaar zetten voor lezingen of cursussen, regelmatig de bezem erdoor halen. Hand- en spandiensten verlenen bij allerlei activiteiten die op de Ossenbeemd plaatsvinden.

 

 

Educatieve medewerk(st)ers

 

Om aan voorkomende vragen van diverse scholen of andere groepen te kunnen voldoen zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die op een creatieve manier ludieke bezigheden willen opzetten en begeleiden om kinderen op een speelse manier met de natuur in contact te brengen en zo hun interesse hiervoor te wekken. Heb je affiniteit met natuur en activiteiten met kinderen, dan is dit misschien net iets voor jou!

 

Een combinatie van taken/werkzaamheden is natuurlijk ook mogelijk en nieuwe ideeën of voorstellen zijn altijd bespreekbaar.

Voelt u ervoor om bij de Ossenbeemd een rol te gaan vervullen, of wilt u eerst nog meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Agenda

Berichten

Vanaf zondag 22 november zijn we weer open tijdens onze normale winter-openingstijden.

Natuurlijk rekening houdend met enkele corona-aanpassingen.

---------------------------------------------------------

 

WIJ HEBBEN JE STEM NODIG!

Help mee om de Ossenbeemd beter toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en slechtzienden. Ga naar www.anwb.nl/stem en geef je stem aan de Ossenbeemd.

--------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Houdt u er rekening mee, dat i.v.m. de noodzakelijke onderlinge afstand van 1,5 meter, het zaaltje slechts voor een 10-tal bezoekers toegankelijk is.

Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie.