Windmolen in gebruik genomen

 

Realisatie: Hoppenbrouwers Techniek i.s.m. vrijwilligers van de Ossenbeemd.

Bij de opzet van het duurzaamheidcircuit in het park van de Ossenbeemd is aangegeven dat hier feitelijk ook een kleine windmolen (voor particulier gebruik) in opgenomen zou moeten worden, zodat alle categorieën van duurzame energie zichtbaar worden.

 

Uiteindelijk is ervoor gekozen deze windmolen aan de rand van het kleine ven op de Ossenbeemd te plaatsen en een functie te geven in het op peil houden van de waterstand van deze kikkerpoel. Daarmee krijgt de windmolen dan ook vooral een educatieve functie, waardoor bezoekers van de Ossenbeemd, groot en klein, kennis kunnen maken met allerlei vormen van duurzame energie.

Vrijwilligers hebben daarom samen met Hoppenbrouwers Techniek uit Deurne deze windmolen geinstalleerd.

 

Omdat de wind in deze omgeving niet altijd voldoende energie geeft, wordt onder de windmolen ook nog een zonnepaneel bevestigd.

Tijdens de Open Dag van de Ossenbeemd zondag 14 mei is de windmolen officieel door wethouder Biemans in gebruik genomen.

 

Achtergrond

 

De Ossenbeemd is al enkele jaren bezig om uit te groeien tot hét duurzaamheidscentrum van Deurne. Bij de vernieuwing van het bezoekerscentrum een aantal jaren geleden is daarom al voor gekozen om het hele centrum te voorzien van LED-verlichting. Daarnaast is ook een oplaadpaal voor elektrische fietsen geplaatst, die werkt op een zonnepaneel.

 

Op het terrein van de Ossenbeemd is een duurzaamheidcircuit aangelegd, waarbinnen kennis gemaakt kan worden met allerlei vormen van duurzaamheid die je ook thuis kunt toepassen.

Nu is samenwerking gezocht met een aantal bedrijven in Deurne die zich actief bezig houden met duurzame energie (Energyport Peelland, Hoppenbrouwers Techniek en Verhees&Van Dijk).

Berichten

Het boek 'Natuurgebieden in Noord-Brabant, Ontstaan, Ontginning en Natuurontwikkeling' is nu verkrijgbaar. Op 23 november was het eerste exemplaar aangeboden aan de Commissaris van de Koning. Lees hier meer.

-------------------------------------------------

De Ossenbeemd is op zoek naar gastvrouwen en gastheren. Ben je geïnteresseerd, lees dan hier verder.

-------------------------------------------------

Help mee om Deurne groen te maken! Als je interesse hebt om mee te doen of heb je zelf een idee meld je idee dan bij het Groenloket. Lees hier verder.

-------------------------------------------------

Wij werken zonder subsidie en hebben uw steun hard nodig: al vanaf € 15,= per jaar wordt u lid van onze Vriendenkring. Klik hier voor meer informatie.

-------------------------------------------------

Ook u kunt voor uw vergaderingen of activiteiten gebruik maken van ons bezoekerscentrum. Stuur een mailtje naar info@ossenbeemd.nl voor nadere informatie of bel even tijdens onze openingstijden.