Arrangementen en evenementen

Bij de Ossenbeemd bieden we soms samen met andere partners speciale arrangementen aan, waarbij je op een bijzondere manier kennis kan maken met de regio in het algemeen of met bijvoorbeeld de Peelrandbreuk in het bijzonder.

Voorbeeld van een arrangement uit het verleden: 9 oktober 2021 van 11.00 – 17.30 uur Peelrandbreuk dagarrangement met fietstocht

Peelrandbreuk dagarrangement met fietstocht inclusief lunch. Startlocatie: Bijzonder Brabants, aan de Breemortelweg in Deurne.

Reserveren en meer informatie via de site van Bijzonder Brabants:

Wie herinnert  zich nog de aardbeving bij Roermond in 1992 met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter? Aardbevingen hebben altijd te maken met de beweging van breuken in de aardkorst. De Peelrandbreuk is zo’n geologische breuk, die  loopt van Roermond naar Uden. Op 9 oktober kun je ontdekken wat dit betekent in de gemeente Deurne, waar de Peelrandbreuk dwars doorheen loopt.

Op deze dag bezoek je de Ossenbeemd, het Toon Kortoomspark en Bijzonder Brabants. Tussen deze drie locaties is een fietsroute van ongeveer 21 km uitgezet. Verschillende kenmerkende bijzonderheden van de Peelrandbreuk kunnen bewonderd worden. Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving met bezienswaardigheden. De route staat ook op route.nl

Om 11:00 uur kun je  starten bij Bijzonder Brabants. In deze bijzondere groentetuin  is de Peelrandbreuk op een unieke wijze zichtbaar gemaakt. Boer Henk ontvangt je en vertelt hoe hij op zoek is gegaan naar de Peelrandbreuk.

Bij de Ossenbeemd  bezoek je de tentoonstelling Keigaaf: de Peelrandbreuk! en in het Toon Kortooms Park krijg je een demonstratie Turfsteken. Wist je overigens dat het ontstaan van hoogveen in De Peel mogelijk was door de Peelrandbreuk?

Voorbeeld van een arrangement uit het verleden: 24 oktober 2021 van 11.00 – 15.30 uur de Peelrandbreuk ontdekken

Peelrandbreuk ontdekken bij de Ossenbeemd en Bijzonder Brabants (inclusief lunch).

Reserveren via de site van Bijzonder Brabants