Groenloket

Heeft u een idee voor de aanpassing van een groenvoorziening in uw buurt? Wilt u graag bepaalde soorten flora of fauna in Deurne inventariseren? Misschien heeft u wel een idee voor het uitzetten van nestkastjes voor vogels. Of wilt u weten of er in een bepaald gebied nog vleermuizen zitten. Wat u ook wilt op het gebied van landschap en natuur, voor al uw ‘groene’ ideeën en initiatieven kunt u terecht bij het Groenloket Deurne.

Het Groenloket Deurne (onderdeel van Deurne doet ‘t) is één centraal punt waar verenigingen of individuen terecht kunnen, die een idee of project voor landschap en natuur willen uitvoeren. Bij het Groenloket komen alle initiatieven voor een landschaps- of natuurproject samen. Het Groenloket adviseert en kan ook faciliteren, zoals de weg wijzen naar subsidies.

Duurzame ideeën delen

Nieuwe initiatieven worden besproken door de organisaties achter het Groenloket, zoals de gemeente Deurne, ZLTO, PION, Waterschap Aa en Maas en de Ossenbeemd. De ingekomen ideeën worden getoetst op haalbaarheid en op mogelijke aansluiting met andere projecten. Vervolgens wordt er een advies uitgebracht waarmee de initiatiefnemer(s) aan de slag kunnen. Op deze manier kunnen ideeën daadwerkelijk tot uitvoering komen op een laagdrempelige manier.

Heeft u een goed idee op het gebied van natuur en landschap maar u weet niet hoe u het moet uitvoeren? Neem dan contact op met het Groenloket Deurne via “Deurne doet ‘t”, mailadres: deurnedoett@deurne.nl .