De Ossenbeemd  maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om het project Samen op de Ossenbeemd te realiseren in Noord-Brabant.  De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft € 10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Project “Samen op de Ossenbeemd”: versterken toegankelijkheid Ossenbeemd

Al geruime tijd hangt het bord “Samen op de Ossenbeemd” op de gevel van het bezoekerscentrum van de Ossenbeemd.

De toegankelijkheid is echter nog niet optimaal. Het bezoekerscentrum beschikt weliswaar over een MIVA-toilet en de paden zijn ruim opgezet en –hoewel niet verhard- redelijk toegankelijk voor rolstoelen, maar de bebording is wat verouderd en is lang niet altijd voor mensen in een rolstoel op een goede hoogte aangebracht. Daarnaast is er voor slechtzienden en blinden niets geregeld.

Voorzitter Dick van der Star: “Wat zou het mooi zijn, als we ook voor mensen in een rolstoel en voor slechtzienden beter toegankelijk waren, zodat “Samen op de Ossenbeemd” nog meer inhoud krijgt.”

De ANWB heeft een fonds in het leven geroepen, dat initiatieven op het gebied van o.a. vrijetijd/toegankelijkheid ondersteunt. Het bestuur van de Ossenbeemd heeft dit fonds gevraagd of zij eventueel bereid is een financiële ondersteuning te geven als de Ossenbeemd nieuwe borden op het terrein zou plaatsen die voor mensen in een rolstoel op de juiste hoogte zijn aangebracht en ook voorzien van brailleschrift voor slechtzienden. Daarnaast zou de Ossenbeemd op het moment dat  – i.v.m. de Peelrandbreuk- een waterpeilmeter op het terrein geplaatst wordt daar ook audio-ondersteuning bij kunnen plaatsen.

Deze week ontving het bestuur bericht van de ANWB, dat zij  met dit voorstel (dat  natuurlijk de projectnaam “Samen op de Ossenbeemd” heeft gekregen) genomineerd zijn voor een prijs van het ANWB-fonds van maximaal € 10.000,=!!

Als de Ossenbeemd (vanaf 26 oktober) voldoende stemmen verwerft  én zodoende bij de eerste drie genomineerde projecten van Noord-Brabant komt geeft uiteindelijk een jury het ultieme oordeel.

Iedereen kan stemmen!

Stemmen kan van 26 oktober 2020 tot en met 23 november 2020 op de site www.anwb.nl/stem.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.