Zondag 11 september 2022 van 13 tot 17 uur

Elk jaar organiseert de Ossenbeemd op de 2e zondag van september de “Markt Groen Deurne” op het eigen terrein aan het Haageind 31.

Bedrijven op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie presenteren zich op deze gezellige kleinschalige markt. Daarnaast vinden bezoekers streekproducten en gezondheidsinformatie en –producten en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen.

Duurzaamheid en nieuwe energie

De Ossenbeemd wil zich steeds meer ontwikkelen tot hét duurzaamheidscentrum van de gemeente Deurne e.o. Een mooi begin is hiermee gemaakt met het duurzaamheidscircuit op het terrein van de Ossenbeemd en met de vestiging van het Energieloket. Tijdens de Markt Groen Deurne zijn medewerkers van het Energiehuis slim Wonen bij het Energieloket aanwezig om alle informatie te kunnen geven over nieuwe vormen van energie.

Streekproducten en Fairtrade

Op de Markt Groen Deurne is een breed scala aan producten op het gebied van gezonde voeding, Fairtrade en streekproducten te verkrijgen, zoals bijv. van Bijzonder Brabants. Daarnaast zijn er stands met informatie over nieuwe energie, ontwikkelingssamenwerking, de bijenhoudersvereniging, EnergieHuis Slim Wonen, e.a.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich laten schminken en meedoen aan doe-activiteiten vanuit de kraam van de scholengidsen Op het terrein is de Kabouterroute natuurlijk ‘normaal’ toegankelijk en ook de expositie binnen is voor kinderen zeer aantrekkelijk.

In de Knuffelweide (de kleine kinderboerderij, waar de kinderen direct contact kunnen hebben met de dieren) vindt nog een bijzondere activiteit plaats. Tijdens de Markt Groen Deurne krijgen de kinderen de gelegenheid met hun lievelingsdier op de foto te gaan.  Ook bestaat de mogelijkheid om een van de dieren voor een jaar te “adopteren”.

Rondwandelingen

Het bijzondere terrein van de Ossenbeemd met de verschillende thematuinen is natuurlijk tijdens de markt gewoon te bezichtigen. Het laatste jaar zijn hier weer heel wat vernieuwingen doorgevoerd.

Dubbelexpositie

Tijdens de markt is de dubbelexpositie Keigaaf: de Peelrandbreuk! en Duurzaam bouwen en wonen in het bezoekerscentrum en in het expositiepaviljoen te bezoeken.

Natuurlijk zijn als van ouds de eigen organisaties van de Ossenbeemd aanwezig met informatie over hun activiteiten en mogelijkheden. Bij de stands van de Ossenbeemd zelf kunnen belangstellenden alle informatie krijgen over de Ossenbeemd, de mogelijkheden om hier vrijwilligerswerk te doen,  de scholengidsen, het duurzaamheidsproject, enz.  Ook kan men zich hier aanmelden als ‘Vriend van de Ossenbeemd’.

Markt Groen Deurne

Plaats: terrein Ossenbeemd, Haageind 31
Datum: 2e zondag van september
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur